Dosarele X-Nu suntem singuri

Deschizand cateva pagini de net in dimineata asta, printre care si hotnews.ro, dau de o stire care m-a facut sa imi sorb zgomotos si satisfacut ceaiul: Nu suntem singuri in Univers! Nu, nu-s "hecar", n-am spart arhivele NASA (deja e out of fashion asta, nu mai ai satisfactie profesionala spargand NUMAI arhivele NASA), dar am ajuns la o concluzie citind asta. Deci HA-HA-HA-HA-HA! Ok, I`m done!
Ca cetatean al acestei tarisoare greu-incercate de vremurile vitrege ale trendului care este criza economica, nu poate decat sa ma bucure stirea asta. Imi cer scuze daca prezint sindromul romanesc "sa-moara-si-capra-vecinului"-ita, dar prea mult timp am trait cu cuvantul "capsunar" pe la toate programele tv si pe la toate ziarele; sincer, e trist sa vezi cat de dependenta e economia romaneasca de acei oameni simpli care se duc sa se prostitueze profesional in strainatate pentru bunastarea de scurta durata a familiilor lor. Acum, aici vroiam sa ajung: criza este un termen relativ, daca nu inexistent, pentru romanasul nostru vesel; intreaga noastra existenta este o criza, asa ca nu puteam decat sa intampinam cu bobarnace acest colaps economic, dar ca sa vezi efectul de domino dezvaluindu-se in intreaga sa maretie in fata ochilor tai e pur si simplu genial. Piramida cersetorului s-a mai marit cu inca un nivel. Nu mai suntem singurii cu mana intinsa, au patit-o si shpaniolii. Nu e tocmai roata care se intoarce proverbial pentru ca noi tot cu samburi de capsuni suntem sub unghii, dar macar stim acum ca stapanii toreadori vor sta si ei cu vita de vie incolacita in jurul gatului.
Desigur, abordez aceasta stire cu umorul tipic romanesc mentionat adesea in "Cel mai iubit dintre pamanteni", dar suntem cu un picior si o proteza in groapa zarzavaturilor. O singura intrebare ramane: Cand "francejii" vor deveni nemultumiti de salariul minim pe economie al lor, catre ce plaiuri vor migra si ce cale legumicola vor alege? Inca un caz pentru Mulder si Scully!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "Dosarele X-Nu suntem singuri"

  1. Alex says:
    4 august 2009 la 12:29

    Good one.

  2. Andrei Novac says:
    4 august 2009 la 12:37

    Trying hard, mate! Dar totusi, mi se pare al naibii de "hilar"! (observi cum cuvantul asta e ca si romanescul de la healer? :)) )

  3. Alex says:
    4 august 2009 la 12:43

    lol :))

  4. Dudă Ver.DE Says:
    6 august 2009 la 02:34

    asta, da. :-))

Trimiteți un comentariu