Ne-am bagat in "recorzi" cand ne-am bagat in "recoarde"

Record de sezon: 155.000 de turisti pe litoral, potrivit datelor IPJ Constanta. Cele mai aglomerate statiuni sunt Mamaia, Costinesti, Neptun-Olimp si Vama Veche.


Nu o sa cad in stereotipuri de genul: "record de prostie pe metru patrat" sau "cam multi neuroni singuratici intr-un singur loc" si nici nu o sa ma apuc sa descriu minunatul sat de vacanta din Mamaia. Nu, dar dezgustul care iti strica o vacanta, acela poate fi descris. Seamana cu senzatia de voma pe care o ai cand vezi cozile imense care se creaza la micile buticuri de gogosi "americane", bucati de aluat saturate de ulei si cu topping scarbos adaugat pentru efect. Sigur, e decizia fiecaruia ce otrava vrea sa isi bage in sistem, dar e mult mai trist sa vezi oamenii care stau la acele randuri. De regula, sunt familiile cu un singur membru cu carte de munca, si anume tatal, care munceste tot anul pentru a-si duce sotia imbatranita inainte de vreme (spre dezamagirea tipului, care nu s-a uitat mai bine la mama respectivei, ca sa stie ce clavar il asteapta) si copiii grasi si mucosi la mare. Tot de regula e si faptul ca tatal isi va duce familia la "impinge-tava", unde el mereu isi va comanda ceafa de porc cu cartofi prajiti, ea mereu isi va comanda ceva usor pentru stomac si bun pentru cura ei de slabire-mici, iar copiii isi vor ingropa nasurile in gogosile sus-mentionate, molfaind fericiti si indiferenti la privirile scarbite, ale mele, ale tale, al voastre, ale noastre.

Evident, nu inseamna ca dintre toti cei care au stabilit recordul de turisti, nu exista oameni care au venit pentru a se bucura de briza marii, pentru a savura o bere aleasa la momentul potrivit, bauta cu masura, pentru a absoarbe razele soarelui. Sunt sigur ca sunt multi oameni care detesta shawoermeriile,shaurmeriile, shawirmeriile si toate derivatele, detesta sa calce mereu in mucuri de tigara si pahare de plastic cand se plimba pe plaja si detesta sa le intre un cotor de mar in fund cand, asezati langa persoana iubita, isi jura credinta vesnica, dar acestia se pierd intr-o mare de oameni necivilizati, intr-o mare de scarpinat pe burta, intr-o mare de porumb fiert si copt si, in fine, intr-o mare de alge aflate in simbioza cu badoagele, pungile de seminte si excrementele ce strica un peisaj atat de frumos. Suna destul de "self-destructive" ce voi spune, dar, sa stiti, alte tari ar fi meritat o iesire la mare, batrana Mare Neagra ar fi meritat sa aiba alti vizitatori decat romanii nostrii. Va dati seama ce stupoare ar fi pe fata lui Ovidiu daca, scriind "Tristele" pe malul marii, in exil, un cocean ar fi zburat pe pergamentele lui sau poate s-ar fi taiat intr-o cutie de bere si ar fi sangerat pana la deces?

Doamne apara-ne. A stiut Ovidiu de ce tocmai aici a scris opera lui. Triste sunt fetele noastre, cei care vad dincolo de fumul gratarelor si aud dincolo de sfaraitul micilor si de zgomotul ski-jeturile si manelelor si simt dincolo de mirosurile de buda publica, de crema de plaja si namol de Techirghiol, noi cei care inca mai avem puterea sa numim Litoralul Marii Negre un loc de vacanta si odihna...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "Ne-am bagat in "recorzi" cand ne-am bagat in "recoarde""

  1. Anonim Says:
    17 august 2009 la 10:07

    Asa este, e plin Litoralul de taranoi plini sau nu de bani; Ce Litoral frumos avem, pacat ca e populat de turisti :))

Trimiteți un comentariu