Se trage pe nara!



Trecem acum prin lumea sportului si nu tocmai. De data asta tam-tam-ul din curtea MTS-ului a ajuns pe terenul de fotbal via narile lui Mutu. Cei ce urmaresc evolutia acestui caz sunt in tema: Mutu ajunge la Chelsea, Mutu joaca bine, Mutu trage pe nas, Mutu cade in plasa, Mutu pe o panta descendenta, Mutu ajunge la Fiorentina, Mutu e pe val, Mutu e dator cu 17 milioane de euro.... Exact ca in basmele fratilor Grimm(sau Becali, agentii cu puteri nelimitate si cu scoarta groasa), doar cu un mic twist final: nu se traieste fericit pana la adanci batraneti.
Zgripturoaica de Chelsea isi cere tributul si, pe undeva, este normal. In ciuda incurajarilor efemere ale lui Moggi, Sandu si alte lighoane din "taramul de pe partea cealalta", Mut-Frumos e in pom, si nu ma refer la cel ce face mere de aur. Sigur, manarii se pot face, off-shoruri, paradisuri fiscale, Gibraltar, Insulele Virgine, chestii dinastea, dar de data asta Zgripturoaica nu mai poate fi pacalita cu o halca de carne din piciorul eroului nostru (asta daca nu cumva Mutu si`a asigurat si el picioarele pentru 100 de milioane de bishtari, ca si marGELATUL de Cr. Ronaldo). Mutu a gresit, fie ca a fost vorba de o greseala intentionata sau ca a fost scos la perpelit ca berbecul la nedee, si acum e normal sa scoata banul. Suma conteaza mai putin, pentru ca daca ne scoatem calculatoarele si ne punem specile de contabili, ne scuipam in palme si ne bagam pe descifrat (sau incifrat), vom descoperi ca daunele cerute de Abramovici nu sunt deloc exagerate. Desi totul e negru pe alb, noi ne codim, ne camuflam pe dupa cires si refuzam sa intelegem ca legea e, macar in teorie, aceeasi pentru toti, indiferent de gradul de slefuire si de numarul de karate; evident, Briliantul se considera vreun Cullinan I al sportului, nu orice fel de pietricica de moara.
Sa nu ne lasam pacaliti de lacrimile de crocodil ale personajelor de la FRF, LPF, samd. Mutu si-a furat singur caciula, nu mai are cum sa isi pacaleasca fratii rau-voitori precum Praslea si buzduganele zmeilor de la TAS s-au asezat demult, cuminti, pe perete. Sa-i dea careva un mar fermecat sa transforme kilele de praf in palate de aur/argint/bronz/platina, ca el se trage pe nari...deh, Mutu Bulan!

Later edit: In tineretile noastre, am studiat despre numerele fatidice in basme...Numarul 17 nu l-am mai intalnit. Ce ti-e si cu modernizarea asta...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "Se trage pe nara!"

  1. Dudă Ver.DE Says:
    6 august 2009 la 02:32

    sincer, mie îmi e puţin milă de el.

    dar de aici până la cheta aia naţională ...



    lasă.

Trimiteți un comentariu